Nieuws

Zoeken

Laatste nieuws

  • 12/11/2018

Infosessie Preventiebeleid Alcohol en Drugs

Het drinken van alcohol is verankerd in onze cultuur en overstijgt de verschillende klassen van de bevolking. Een interactieve infosessie voor zaadvoerders en personeelsverantwoordelijken. Een warme oproep om deel te nemen!

INFOSESSIE: 
‘Alcohol- en drugspreventie op de werkvloer’

DINSDAG 4 december 2018 van 10u00 – 12u00

Het drinken van alcohol is verankerd in onze cultuur en overstijgt de verschillende klassen van de bevolking. Bijna iedereen drinkt wel eens alcohol of voelt de neiging zich te moeten excuseren omdat hij/zij niet wenst te drinken. Zowel het gebruik van alcohol maar ook van andere drugs hebben een invloed op het bewustzijn en dus de manier waarop de wereld wordt ervaren. Het is een illusie te denken dat de nadelige effecten van het gebruik van deze middelen door een werknemer ophouden wanneer hij de onderneming binnenstapt. Wat is nu juist ‘het probleem’? Hoe pak je het probleem aan? En bovenal hoe vermijd je het probleem? Op deze boeiende vragen krijgt u met deze infosessie een uitgebreid, deskundig en vooral interessant antwoord!

 

Op uitnodiging van de autobus- en autocarsector verzorgt gastspreker Marie-Claire Lambrechts de infosessie. Zij is coördinator van de sector Arbeid bij VAD of Vlaams expertisecentrum voor Alcohol en andere Drugs en werkt momenteel aan een doctoraat omtrent middelengebruik bij de werkende bevolking in België aan de KU Leuven, centrum Omgeving en Gezondheid. VAD is het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen. VAD is ook de koepel van de Vlaamse organisaties die werken rond alcohol en andere drugs.

 

Wat bieden we aan: 
Een interactieve informatiesessie voor zaakvoerders en personeelsverantwoordelijken. We zijn ervan overtuigd dat deze uitwisseling van kennis en ervaringen een grote meerwaarde kan betekenen.

Wij nodigen u graag uit voor dit informatiemoment op 4 december 2018 van 10u00 tot 12u00.

Schrijf u snel in, want het aantal plaatsen is beperkt!

 

Waar? BCBA, Metrologielaan 6, 1130 Brussel. Wij voorzien een lunch samen de Franstalige collega’s!

Omdat wij graag voldoende catering voorzien vragen wij u om uw aanwezigheid te bevestigen via marie.monteyne@taxi-info.be 

Wat hebben we nodig:

  • uw naam en voornaam
  • blijft u enkel voor de infosessie of ook voor de lunch nadien?