Nieuws

Zoeken

Laatste nieuws

  • 05/04/2013

Taxichauffeurs ambassadeur in Vlaamse kunststeden

Taxichauffeurs, schippers en koetsiers zullen worden opgeleid tot toeristisch ambassadeur van de stad waarin ze werken.

Taxichauffeurs, schippers en koetsiers zullen worden opgeleid tot toeristisch ambassadeur van de stad waarin ze werken. Het project "Info on the go" van de vzw Kunststeden Vlaanderen is op maandag 25 maart 2013 voorgesteld in Brouwerij Het Anker in Mechelen, door vertegenwoordigers van Minister Bourgeois, de Stad Mechelen, van het Sociaal Fonds Taxi en VVB en van GTL.

 

 

De vzw Kunststeden Vlaanderen verenigt de vijf kunststeden in Vlaanderen: Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven en Mechelen. Bedoeling is om de troeven van deze steden, samen te brengen en op gelijkaardige wijze te versterken.

 

Het eerste project van de vzw heet"Info on the go". Daarbij worden taxichauffeurs, schippers en koetsiers opgeleid om in de korte periode die ze doorbrengen met toeristen, hun enthousiasme op hen over te brengen. Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) heeft dit project 305.000 euro subsidie verleend. Ook de kunststeden zelf en het Sociaal Fonds Taxi en VVB bieden een belangrijke steun.

 

"Toerisme is een zeer belangrijke bron van inkomsten voor de steden", aldus Mark Andries, kabinetschef van Geert Bourgeois. "De eerste kennismaking met een stad gebeurt vaak op de achterbank van een taxi. En aangezien een eerste indruk enorm belangrijk is, betrekken wij de taxichauffeurs, schippers en koetsier in de toeristische infomolen." Omdat het belangrijk is dat zij weten waarover ze praten, krijgen ze opleidingssessies waarbij ze zelf toeristische plekken in de stad gaan bezoeken. Hun ervaringen kunnen ze dan doorvertellen aan hun klanten.

 

De 5 Kunststeden zullen de gratis vormingsdagen sterk aanbevelen bij alle door de Stad vergunde taxibedrijven en hun chauffeurs. Er is een forfaitaire vergoeding van 75 euro voorzien per chauffeur die door de bedrijven naar de opleiding gestuurd werden.

 

Om deze lokale ambassadeurs te ondersteunen, zorgt de vzw Kunststeden Vlaanderen niet alleen voor opleiding maar ook voor materiële hulpmiddelen. Zo krijgen deelnemers een notaboekje met een stadsplan, zodat ze snel aan hun klanten enkele toeristische tips kunnen meegeven.

 

Chauffeurs die de opleiding gevolgd hebben, ontvangen bovendien een badge van Certified Info Driver. Bedrijven die voldoende chauffeurs naar de opleiding sturen, onvangen een logo.

 

Indien u als taxibedrijf actief bent in één van de 5 Kunststeden, zal u nog op de hoogte gebracht worden over de data van de vormingsdagen die in de komende maanden en in de loop van 2014 in uw stad georganiseerd worden.

 

Meer informatie vindt u op de website van de vzw kunststeden via deze link >>>>>>>