Nieuws

Zoeken

Laatste nieuws

  • 15/09/2020

Intersectorale info- en netwerksessie rond armoede

Wordt u soms geconfronteerd met werknemers die zich in een moeilijke financiële situatie bevinden? Of vraagt u zich af hoe u een armoedeproblematiek bij werknemers kan herkennen en hoe u hier best mee omgaat?

Leer er meer over tijdens de GRATIS intersectorale info- en netwerksessie rond armoede op donderdag 1 oktober 2020 van 9u30 tot 12u.

Bedrijven die mensen met een armoedeproblematiek tewerkstellen, worden vaak geconfronteerd met een aantal specifieke uitdagingen, zoals een verhoogde graad van absenteïsme, loonbeslagen, vragen naar voorschotten en communicatieproblemen. Hierdoor kan de duurzame tewerkstelling van deze medewerkers in het gedrang komen. Daarenboven zal de huidige economische situatie de armoedeproblematiek op de werkvloer mogelijk vergroten.

De experten van Netwerk Tegen Armoede geven je tijdens dit lerend netwerk meer inzicht in armoede, hoe dit zich op de werkvloer manifesteert en hoe men er mee om kan gaan.

Een armoedeproblematiek bij medewerkers herkennen is niet evident. Daarom ontwikkelde Netwerk Tegen Armoede een signalenkaart om bedrijven te helpen bij het herkennen van bepaalde signalen die kunnen wijzen op een armoedeproblematiek of een armoederisico op de werkvloer. Benieuwd naar de signalen in jouw bedrijf? Vul dan zeker de signalenkaart al eens in.

Schrijf je in voor het lerend netwerk en geef aan of je ter plaatse aanwezig zal zijn of liever de sessie online volgt. Op het inschrijvingsformulier kan je de vragen stellen die je eventueel al hebt. Tijdens het lerend netwerk zullen jouw vragen vervolgens beantwoord worden of worden er nieuwe inzichten gegeven.

Praktisch: 

Voor wie? 
Een interactieve informatiesessie voor zaakvoerders, personeelsverantwoordelijken en vertrouwenspersonen.

Wanneer? 
Op 1 oktober 2020 van 9u30 tot 12u.

Waar? 
Koepelzaal – Metrologielaan 6 te 1130 Brussel.
U kan gebruik maken van de Parking Bezoekers.

Meer info? Neem contact met ons op
E: elisabeth.salaets@sociaalfonds.be T: 02/240.16.66 – 0472/629.139


Deze sessie wordt georganiseerd door de volgende sectoren: Verhuizingen, Transport & Logistiek, Afhandeling op Luchthavens, Taxi & VVB, Autobus & Autocar, Handel in Brandstoffen, Rijn- en Binnenscheepvaart.