Nieuws

Zoeken

Laatste nieuws

  • 11/06/2013

Taxichauffeurs bobben mee!

De Belgische taxibedrijven bobben deze zomer mee zodat u ook van een lekker glaasje kunt genieten.

De BOB-campagnes zijn u wel bekend:  BOB is degene die niet drinkt als hij moet rijden. Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) geeft een nieuwe dimensie aan het BOB-concept: ‘van Bob naar bobben’. Bobben bestaat niet enkel uit een Bob aanduiden alvorens het uitgaan, maar het is de manier van organiseren om een veilige terugrit te garanderen. Taxi’s zijn hierbij een ideale oplossing om op veilige manier thuis te komen. Een taxi nemen is ook « bobben ».

 

Waarom het risico lopen met een glaasje teveel achter het stuur te kruipen? Taxi’s bieden de oplossing: ze brengen je tegen een democratische prijs veilig thuis na een gezellig avondje uit. Gedurende een maand zullen in België 9.000 chauffeurs met hun 5.500 taxi’s of minibusjes in het straatbeeld verschijnen met de speciaal ontworpen ‘Ik BoB mee’-stickers.

 

Het Sociaal Fonds voor de Taxiondernemingen en Diensten voor Verhuur van Voertuigen met Chauffeur financiert de actie, die verder mogelijk gemaakt wordt dankzij de medewerking van de Sociale Partners, de beroepsfederatie G.T.L. en de mobiliteitsdiensten van de 3 gewesten.

 

Er zijn mogelijkheden genoeg om veilig thuis te geraken: bestel een taxi!